اولین ساختمان پردیس بینالمللی خلیج فارس دانشگاه تهران در جزیره قشم افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، اولین ساختمان پردیس بینالمللی دانشگاه تهران در جزیره زیبای قشم، با حضور اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تهران از جمله دکتر احمد نوحهگر معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه و دکتر مهدی شهبازی مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران و همچنین دکتر افشار فتحالهی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی از مدیران منطقه آزاد قشم در فضایی به مساحت ۲ هزار مترمربع افتتاح شد.
دکتر احمد نوحهگر معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در حاشیه آئین افتتاح ساختمان پردیس بینالمللی خلیج فارس دانشگاه تهران در جزیره قشم، از مصوبه هیأت رئیسه و همچنین کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران برای راهاندازی پردیس بینالمللی خلیج فارس دانشگاه تهران در جزیره قشم خبر داد و گفت: در پی انعقاد تفاهمنامه فیمابین دانشگاه تهران و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، زمینههای ایجاد همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و منطقه آزاد قشم بیش از گذشته فراهم شده است.
عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران افزود: گسترش همکاری بین دانشگاه تهران و منطقه آزاد قشم با نهایی شدن تفاهمنامهای که بین دانشگاه و منطقه آزاد قشم منعقد شد، شکل عملیاتیتری به خود میگیرد. پس از امضای این تفاهمنامه، ساختمان مجهز اداری آموزشی جهت راهاندازی اولیه پردیس بینالملل خلیج فارس دانشگاه تهران از سوی منطقه آزاد قشم در اختیار دانشگاه قرار داده شد.
استاد دانشگاه تهران در تشریح اهداف و ضرورتهای راهاندازی پردیس بینالمللی دانشگاه تهران در جزیره قشم، بیان داشت: با توجه به سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران و تاکیداتی که مقام معظم رهبری در زمینه تقویت و توسعه اقتصاد دریاپایه در کشور دارند و با عنایت به سرمایهگذاریهایی که دولت در حوزه انرژی، توسعه گردشگری و تقویت بنیههای اقتصادی در جزیره قشم انجام میدهد، لازم است واحد دانشگاه تهران به منظور تقویت بنیههای علمی و پژوهشی آن منطقه راهاندازی شود.
دکتر نوحهگر که دارای بیش از ۸ سال سابقه ریاست دانشگاه هرمزگان به عنوان دانشگاه بزرگ و مادر استان هرمزگان است، به فعالیت شعبه بینالمللی دانشگاه هرمزگان در جزیره قشم اشاره و تصریح کرد: پردیس بینالملل دانشگاه تهران رقیب دانشگاههای استان هرمزگان نیست بلکه همیار و کمکدهنده به دانشگاههای این استان بخصوص دانشگاه هرمزگان و تقویتکننده بنیههای علمی پژوهشی استان هرمزگان و جنوب کشور است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشگاه تهران بتواند گامهای موثرتری در مسیر توسعه رو به رشد کشور بردارد، در تبیین برنامه دانشگاه تهران برای توسعه حضور در استان هرمزگان، گفت: استان هرمزگان تنها استان کشور است که توأمان هم بر پهنه نیلگون آبهای خلیج فارس نشسته است و هم دریای عمان. بنابراین این استان دارای ظرفیتهای بسیاری است؛ لذا بر اساس نیازهای کشور، نیازمند تقویت بیشتر بنیه علمی دانشگاههای استان هرمزگان هستیم.
استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با اشاره تفاهمنامهای که امروز فیمابین دانشگاه تهران و منطقه آزاد قشم منعقد شد، یادآور شد: حضور دانشگاه تهران در جزیره قشم باعث همافزایی دو دانشگاه تهران و هرمزگان خواهد شد و توسعه زمینههای همکاری دو دانشگاه قطعاً منجر به انعقاد تفاهمنامه علمی و پژوهشی بین دو دانشگاه خواهد شد. این توسعه همکاریها از یک طرف میتواند زمینههای توسعه فناوریهای دریایی و اقتصاد دریاپایه را تقویت کند و از طرف دیگر پیامی برای ارتباط علمی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه نیز محسوب میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، علاوه بر دیپلماسی علمی و اهداف پژوهشی و فناورانه که در زمینه راهاندازی پردیس بینالملل دانشگاه تهران در جزیره قشم عنوان کرد، تاکید کرد: هدف دیگر راهاندازی واحد بینالملل خلیج فارس دانشگاه تهران در جزیره قشم، حضور دائمی دانشگاه تهران در این جزیره از طریق راهاندازی سایتهای رفاهی و کمپهای دانشجویی است.
دکتر نوحهگر خاطرنشان کرد: یک رکن مهم توسعه علمی و فناوری، دانشجویان هستند؛ بخصوص با توجه به اینکه دانشگاه تهران دارای حدود ۳۰ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی است و از این نظر در بین دانشگاههای کشور و منطقه دارای رتبه اول است، لازم است زمینههای حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در مناطق مختلف کشور فراهم کنیم. بنابراین یکی از مهمترین اهداف دانشگاه تهران از ایجاد شعبه بینالمللی در جزیره قشم، توسعه کمپهای دانشجویی است که منطقه آزاد قشم نیز در این زمینه کمک خواهد کرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: در زمینههای رفاهی با منطقه آزاد قشم به تفاهمی دست پیدا کنیم تا بر اساس آن، زمین مشخصی در اختیار دانشگاه تهران قرار داده شود و دانشگاه بتواند مراکز رفاهی و تفریحی ویژه دانشگاهیان دانشگاه تهران در جزیره قشم احداث نماید. هر چند که هر گامی از سوی دانشگاه تهران در هر زمینهای برداشته میشود متعلق به کل ایران و همه دانشگاهیان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر افشار فتحالهی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری آموزشی، پژوهشی، فناوری، اجرایی و رفاهی میان سازمان منطقه آزاد قشم و دانشگاه تهران، گفت: ما در قشم با اولویتهای زیست بوم منطقه نیازمند هستیم تا فعالیتهای اقتصادی مبتنی بر سنت منطقه بر پایه دانش روز موجب درآمدزایی بهتر و افزایش کیفیت زندگی ساکنان جزیره شود.
وی خاطرنشان کرد: حضور دانشگاه تهران در جزیره قشم فرصتی برای جذب دانشجویان بینالمللی، درآمدزایی و تربیت سفیرانی برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی ایران و بویژه جزیره قشم است.
نظر شما :